Medailleregen bij jongste meisjes selectie

Op 7 april mochten de d2 meisjes van de b-selectie en de meisjes van de kikkerkweek hun tweede wedstrijd turnen in Grijpskerk. In de eerste wedstrijd waren Mare, Eveline en Karlijn aan de beurt bij de pupillen 1 d2. Eveline draaide een superwedstrijd. Ze werkte strak en op balk lukte de koprol en de handstand dit keer en bleef ze staan. Ze was de beste op balk en haalde hier zelfs een 14,200 op. Waar ze vorige wedstrijd net 4e werd, kwam ze hierdoor wel op het podium deze keer. Ze werd knap 2e! Karlijn deed het ook goed en netjes. Alleen een val van de balk helaas. Ze werd netjes 5e. Mare was weer sterk op de vloer. Op de brug maakte ze echter een duur foutje door de afspronghouding niet te laten zien. Ze werd nig netjes 7e. In de tweede wedstrijd waren er twee groepen tegelijkertijd. De mini-instappers d3 en de instappers d2. Puck, Leanne, Nora deden super hun best en lieten mooie oefeningen zien zijn werden 12,16 en 19e. Evelien was super netjes en werd in deze groep mini d3 heel knap 3e! Andrea, Isabel en Rosalinde turnden in de andere baan. Andrea turnde weer erg netjes. Ook dit keer was het net niet genoeg voor het podium en werd 4e. Isabel en Rosalinde werden netjes 12e en 16e. In de laatste wedstrijd waren de mini instap en de pupil 2 d2 meisjes aan de beurt. Hannah wist een hele sterke wedstrijd te turnen en verbeterde zich sterk. Tot haar grote verrassing mocht zij de bronzen medaille in ontvangst nemen. Renee turnde ook net als de vorige wedstrijd sterk. Ze eindigde net eronder op een knappe 4e plaats. Sofia die de eerste wedstrijd had moeten missen door een ernstige blessure, turnde ook goed en netjes. Zij werd 6e. Lynn verbeterde zich sterk ten opzichte van de vorige wedstrijd en werd 9e. Sam, Loliesa en Lotte turnden bij de pupillen 2 d2. Loliesa had de vorige wedstrijd moeten missen en deed extra haar best nu. Ze turnde een superwedstrijd en dat werd beloond met een prachtige 2e plaatst. Sam en Lotte turnden netjes, al konden sommige dongen nog net iets beter gaan. Ze werden netjes 6e en 7e. Het is nog even spannend welke meisjes zich voor de provinciale finale hebben geplaatst die 2 juni gehouden zal worden. Dat wordt binnenkort bekend gemaakt.