Voorstel Verenigingsmanager/ coach

Beste leden, train(st)ers, vrijwilligers, ouders/ verzorgen en anderen,

Ooit, 114 jaar geleden, op 4 maart 1904 bestond de vereniging uit 16 leden. Pas 5 jaar later mochten vrouwen zich aanmelden bij de vereniging. In de loop der jaren werd de vereniging uitgebouwd van gymnastiek naar vele andere sporten. Nu is Kracht & Vriendschap (nog steeds) een begrip in de stad Groningen en inmiddels ook erbuiten.

De vereniging telt vandaag de dag bijna 1000 leden. Er zijn diverse turngroepen, zowel recreatief als selectie turnen, jongens, meiden, volwassenen. We hebben freerunning, dansen (streetdance en jazzdance), ritmische gymnastiek en acrogym. Kortom, voor ieder wat wils. Ook wordt er in de stad gebouwd aan een turnhal…. Eindelijk.. een stad als Groningen verdient gewoon een turnhal, waarin het talent in de stad en provincie zich verder kan ontwikkelen. Plezier staat voorop, maar voor velen zal ook gelden dat ze nog beter willen worden in hun sport en het liefst wedstrijden winnen. We hebben heel veel leiding die er elke week weer staat om jullie hierbij te helpen. Fantastisch! Zonder jullie zijn we niet waar we nu zijn.

In het bestuur zit een groep mensen die ontzettend veel tijd besteden aan het nog mooier maken van de vereniging. Ze zorgen dat alle groepen voorzien worden van leiding, dat er meegedaan kan worden met wedstrijden, dat er kleding is, dat er zaalruimte is om te trainen, dat de website up to date is, de ledenadministratie op orde is, de financiën in de gaten gehouden worden en ga zo maar door. Maar.. deze mensen doen dit allemaal vrijwillig, veelal naast hun baan, in de late uurtjes, de weekenden, altijd willen ze er zijn voor onze vereniging. Hulde daarvoor!

Het bestuur is echter van mening dat het mede met de komst van de turnhal, de groei waar we inzitten en eventuele andere toekomstige veranderingen anders kan en soms wel anders moet.  Ze vroegen mij of het mij wat leek om diverse zaken te regelen voor de vereniging. En daar heb ik ja op gezegd!

Mijn functie is die van verenigingsmanager/ coach. Dit houdt in dat ik het eerste aanspreekpunt zal zijn. Bij kleine zaken zoals nieuwe leden die een keer een proefles willen volgen of voor ouders die hun kinderen willen afmelden voor een training. Daarnaast zal ik aanspreekpunt zijn voor leiding. Alle vragen over leswijzigingen, dingen waar je in de groep tegen aan loopt, ziekmeldingen etc. Ook ga ik kijken wat er voor kansen liggen voor de vereniging met de komst van de turnhal (denk aan kinderfeestjes, sportdagen, evenementen e.d.), nieuwe groepen buiten Groningen en andere kansen/ mogelijkheden voor de vereniging. Aanmeldingen voor sporthopper, sportpret, activiteitenladder e.d. zullen ook via mij gaan lopen. We hopen op heldere communicatielijnen tussen jullie, bestuur en mij. Geef daarom ook aan als je ergens tegenaan loopt, tips of ideeën hebt of wat dan ook.

Ik probeer komende weken zoveel mogelijk groepen/ lessen te bezoeken zodat jullie ook een beeld van mij hebben. Mijn naam is Irene Thoman, ben 37 jaar, woon in Groningen en heb 2 kinderen (5&7 jaar).  Ik werk voor KV 12u per week en daarnaast geef ik les op het Alfa College Sport en Bewegen in Groningen. Mijn achtergrond is ALO. Heb daarna in het onderwijs gewerkt (docent bewegingsonderwijs) en jarenlang in verschillende wijken voor Bslim (sportstimuleringsproject van de gemeente Groningen). Met deze achtergrond en ervaring hoop ik een aanvulling te zijn voor jullie vereniging. Ik heb er heel erg veel zin in en hoop dat we de vereniging samen nog mooier kunnen maken.

Sportieve groet,

Irene Thoman